Turvallisuus

Sitoutumisemme laatuun ei suinkaan lopu vain kauneusasioihin. Olemme sitoutuneet tuottamaan alan parhaita kynsituotteita niissä kaikissa aspekteissa, joista tyylitietoiset asiakkaamme – muodin edelläkävijät – välittävät. Turvallisuutesi on meille äärimmäisen tärkeää, ja olemme luvanneet huolehtia siitä hyvin.

Sen lisäksi että olemme ympäristöystävällinen tuotemerkki, Wild&Mild takaa ettei seuraavia ainesosia löydy sen kynsilakoista.

 

Wild&Mild -lakat EIVÄT sisällä seuraavia haitallisia ainesosia:
 

 

DBP (dibutyyliftalaatti)

DBP:tä eli dibutyyliftalaattia käytetään yleisesti kynsilakoissa estämässä lakan lohkeilua ja halkeilua. Vaikka se ehkä pinnalta katsoen saattaa vaikuttaa hyvältä, on DBP kuitenkin liitetty monenlaisiin lisääntymisvaikeuksiin sekä synnynnäisiin vammoihin.

 

Kamferi

Kamferi on toinen yleisesti kynsilakoista löytyvä haitallinen aine. Se toimii lakkojen pehmentimenä, ja helpottaa lakan kiinnittymistä kynsiisi. Se myös estää halkeilemista, ja sitä ovat kynsilakkateollisuuden ulkopuolella käyttäneet esimerkiksi hyönteisten keräilijät säilömään hyönteiskokoelmiaan. Kamferi on kuitenkin myös lääketieteellisissä tutkimuksissa linkitetty ärtyneisyyteen ja kouristuskohtauksiin, emmekä halua altistaa asiakkaitamme sellaisille.

 

Formaldehydi

Formaldehydi – siis juuri se aine, johon kuolleita ihmisiä aikanaan säilöttiin – on kynsilakoissa yleisesti käytetty ainesosa. Formaldehydi on karsinogeeni. Se ei siis ole ainoastaan tarpeeksi vahva estämään luonnollista biologista hajoamista, vaan myös aiheuttaa syöpää ja ihoärsytystä sille altistuneissa ihmisissä.

 

 

Formaldehydihartsi

Rakastamme tyylikkäitä, yhtenäisiä kynsiä aivan kuten kuka tahansa nainen – mutta emme rajujen iho-oireiden kustannuksella. Kuten tavallinen formaldehydi, myös formaldehydihartsi voi ärsyttää ihoa ja hengitysteitä. Tätä ainesosaa käytetään myös, jotta kynsilakkoihin saataisiin pitoa ja kestävyyttä. Olemme onneksi löytäneet vaihtoehtoisia tapoja kauniiden kynsien luomiseen ilman formaldehydiyhdisteitä.


Lyijy

Lyijy on yksi kynsilakkateollisuuden varjelluimmista ja vaarallisimmista salaisuuksista. Meitä on varoitettu lyijyn vaaroista esimerkiksi kodeissa, joissa seinien maalit tai lasten lelut voivat sisältää lyijyä. Kynsilakka ei luonnollisestikaan ole mikään poikkeus, ja lyijyä tulisi välttää kaikkialla sen hengityselimille vaarallisen vaikutuksen vuoksi.
 

Parabeenit

Parabeenit, kuten formaldehydi, ovat pahamaineisia, usein karsinogeeneiksi luokiteltuja ainesosia, jotka on linkitetty rintasyöpään ja muihin sairauksiin. Parabeeneja on yleisesti käytetty kauneustuotteiden ja kynsilakkojen säilöntäaineina. Ne saattavat kuitenkin myös estää ravintoaineiden imeytymistä kynsiisi, jättäen ne halkeileviksi ja hauraiksi.

 

 

Tolueeni

Tolueeni on liuotin, jota käytetään kynsilakkatuotteiden koostumuksen ylläpitämiseksi. Se on myös liitetty synnynnäisten vammojen muodostumiseen, ja aiheuttaa sellaisia yleisiä oireita kuten epämukavuuden tunne, päänsäryt, huimaus, ja väsymys. Tämän vuoksi emme käytä sitä yhdessäkään Wild&Mild -tuotteessa.

 

Ksyleeni

Ksyleeni on kemikaali, josta vapautuu koko kehoasi aina silmistä ihoon asti ärsyttäviä höyryjä. Ksyleenin haju ei ole miellyttävä eikä sitä ole terveellistä hengittää. Se on liitetty päänsärkyihin ja huimaukseen, ja sille altistuneilla on kohonnut maksa- ja munuaisvaurioiden riski. Koska tämän kemikaalin terveyshaitat ovat suuret on päivänselvää, että emme käytä sitä tuotteissamme.

 

Wild&Mild välittää

 

Valitettavasti jotkin kynsilakkateollisuuden tuotemerkit lisäävät edelleen tuotteisiinsa myrkyllisiä ja voimakkaita kemikaaleja, koska niitä on halpa tuottaa ja livauttaa kynsilakan sisään. Me emme toimi sillä tavoin.
 

Me Wild&Mildillä ymmärrämme, että tuote ei ole hyvä jos se ainoastaan näyttää hyvältä. Sen on oltava hyvä myös sisältä päin. Luottamuksesi on meille tärkeä ja me varjelemme kehoasi.
 

Kiitos, että valitsit Wild&Mild -tuotteet.