Vårt engagemang till kvalité stannar inte bara vid skönhet. Vårt engagemang till att producera de mest högkvalitativa nagelprodukterna för vår modeinriktade fanskara sträcker sig ut till varje aspekt av säkerhet när det kommer till våra produkter. Er säkerhet är vår första prioritet, och det är något vi är väldigt noggranna med att sköta väl. Utöver att vi är ett miljövänligt varumärke lovar Wild&Mild att fortsätta hålla följande produkter utanför våra nagellack.


Wild&Mild nagellack INNEHÅLLER INTE följande skadliga ingredienser:

 

DBP (dibutylftalat)
 

DBP, eller dibutylftalat, är en vanlig ingrediens i nagellack som används för att nagellacket inte ska gå sönder och bli kantstött. Medan det kanske verkar som något bra till ytan, har det tyvärr haft en koppling till en mängd problem i reproduktionssystemet, inklusive “medfödda funktionsnedsättningar”.
 

Kamfer

Kamfer är en annan skadlig ingrediens som vanligtvis hittas i nagellack. Kamfer fungerar ofta som ett mjukgörande medel, som hjälper nagellacket att fästa sig på dina naglar. Det motverkar också att nagellacket flisar sig, och utanför nagelvård har det används av insektsentusiaster och organisationer som vill bevara somliga exemplar. Kamfer har också kopplats till krampanfall och irritation, vilka är saker vi föredrar att hålla utanför vår kundzon.
 

Formaldehyd

Formaldehyd (ja, det som används för att förvara döda människor) är en ingrediens som vanligen hittas i nagelvårdsprodukter. Formaldehyd har klassificerats som ett carcinogent ämne. Med det menas att detta inte bara är så pass kemisk starkt att det kan bevara naturligt biologiskt förfall, det kan också orsaka cancer och hudirritation för de som är utsatta för det.

 

Formaldehydharts

Vi gillar ju en stilig, fast nagel precis lika mycket som nästa tjej, men inte om det kostar en slitsam hudirritation. Precis om vanlig formaldehyd kan formaldehydharts irritera hud och andningsorgan vid inandning. Ingrediensen används för att stärka nagellacket så att det håller längre, men vi har upptäckt att det finns andra sätt för att åstadkomma en skarp, ren nagel utan att använda formaldehydharts-baserade gifter.
 

Bly

Bly är ett av de minst omtalade, men farligaste hemligheterna inom nagellacksindustrin. Det har dykt upp varningar om riskerna som finns med att ha bly i hemmet, som med den sort som har hittats i väggfärg eller till och med i barnleksaker. Självklart är nagellack inget undantag, och bly bör undvikas så mycket som det bara går på grund av dess generellt skadliga påverkan på andningsorganen.
 

Parabener

Parabener, likt formaldehyd, är ökänd för dess möjliga koppling till bröstcancer och andra typer av sjukdomar. Därmed klassas det ofta som ett carcinogent ämne. Parabener används vanligen som en typ av konserveringsmedel i skönhetsprodukter som nagellack. Däremot kan de också blocka näringsupptaget, som i sin tur lämnar dina naglar spruckna, spröda och uttömda på de hälsosamma näringsämnena de behöver.
 

Toluen

Toluen är ett lösningsmedel som används för att underhålla konsistensen i nagelprodukter. Däremot har denna skadliga kemikalie också bevisats orsaka medfödda funktionsnedsättningar. Toluen har också kopplats till generella symptom av obehag, inkluderat huvudvärk, yrsel, och till och med trötthet, vilket också är varför vi har valt att aldrig använda det i några av våra Wild & Mild nagelprodukter.
 

Xylol

Xylol är en kemikalie som frigör ångar, som irriterar allt ifrån dina ögon till din hud. Xylol bär en distinkt odör som varken är angenäm eller hälsosam att andas in. Den har kopplats till huvudvärk och till och med yrsel hos dess användare, och det har även en möjlig koppling till lever- och njurskador. Denna kemikalie är en generell hälsorisk vilket gör den till ett starkt ”nej” för oss.

 

Wild&Mild Cares

 

Tyvärr väljer fortfarande somliga märken inom nagelvårdsindustrin att fylla deras produkter med gifter och starka kemikalier, som är billiga att producera och lätta att smyga in i deras nagellack. Det är inte riktigt så vi arbetar här.

Hos Wild&Mild vet vi att det inte räcker med att produkten ser bra ut. Den måste också vara bra. Efter allt så bryr vi oss verkligen om er tillit, och er kropp förtjänar alltid det bästa.

Tack för att ni väljer Wild&Mild. Vi ser fram emot att veta vad ni färglägger här näst.